top of page
EIKUVAA-srn-webpage-profile-pictures-2024.png
Roosalla ei ole vielä kuvaa

Roosa Jukola

Hallituksen jäsen, tapahtuma- ja viestintätiimi

"Nyt koen, että aika vertaistuelle ja sen antamiselle on oikea"

”Heipsan! Olen Roosa, tämän kauden uusi kasvo Reumanuorissa sekä Reumaliiton valtuustossa. Toimintaan mukaan hyppääminen tuntui nyt sopivalta, kun on viimein jokseenkin sinut reuman kanssa eikä yritä enää taistella sitä (eli itseään) vastaan.

 

Sain lastenreumadiagnoosin vuonna 2015 ollessani 20-vuotias, koska moninaisia oireita ei osattu epäillä ensin vuosiin reumaksi. Myöhäisestä diagnoosista ja pitkälle edenneistä nivelmuutoksista johtuen krooninen kipu on kulkenut mukana nyt yli kymmenen vuotta. Pitkäaikaissairaan identiteetti minulla on ollut aina muiden autoimmuunisairauksien takia, mutta reuma oli aikuistuvalle minälle isoin pala purtavaksi elämän suunnitelmien mentyä uusiksi. Nyt koen, että aika vertaistuelle ja sen antamiselle on oikea.

 

Reumanuorten hallituksessa olen osa tapahtuma- ja viestintätiimiä, ja odotan mielenkiinnolla mitä kaikkea saadaan yhdessä tehtyä. Järjestötoiminta muissa merkeissä on ollut pitkään osa elämääni ja saan siitä paljon puhtia, että voin olla mukana edistämässä tärkeitä asioita ja olla osa jotain itseä suurempaa.”

bottom of page