top of page

Onko reumaa sairastavien lasten ja nuorten asiat lähellä sydäntäsi?

Asetu

ehdolle!

Nyt on aika asettua ehdolle Suomen Reumaliiton liittovaaleihin ja vaikuttaa Reumaliiton päätöksiin ja toimintaan monin tavoin.

Suomen Reumaliitto ry:n sääntöjen 9 §:n mukaan kolmen vuoden välein järjestetään liittovaalit, joissa valitaan Reumaliiton valtuusto. 

Liittovaaleissa valitaan (Reumaliiton säännöt 10 §):

1.

valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

2.

24 valtuuston jäsentä ja 24 varajäsentä

Suomen Reumanuoret ry haluaa innostaa erityisesti nuoria asettumaan ehdolle, jotta nuorten ääni näkyy ja kuuluu päätöksenteossa ja toiminnassa entistä vahvemmin.

 

Tällä hetkellä Reumaliiton valtuuston arvioitu keski-ikä on 55-60 -vuotta. Valtuustossa on vain yksi alle 30-vuotias valtuutettu. Valtuuston toiseksi nuorimmat valtuutetut löytyvä ikäluokasta 35-40 -vuotiaat, ja tässä ikäluokassa on vain muutama valtuutettu.

 

Ole rohkea ja asetu reumaa sairastavien lasten ja nuorten puolestapuhujaksi! 

Suomen Reumanuoret ry valitsee liittovaaliehdokkaat yhdistyksen kevätkokouksessa 24.5.2023

Suomen Reumanuoret kuuluvat valtakunnallisten yhdistysten vaalipiiriin, josta valitaan yksi jäsen valtuustoon. Voimme asettaa yhden ehdokkaan valtakunnalliseen vaalipiiriin ja yhden alle 29-vuotiaan ehdokkaan nuorten vaalipiiriin. Myös nuorten vaalipiiristä valitaan yksi jäsen valtuustoon. Lisäksi voimme asettaa ehdokkaan valtuuston puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi.

Voit ilmoittaa halukkuutesi asettua ehdokkaaksi olemalla yhteydessä yhdistyksen vaaliasianhoitajaan pinja.huhtala@suomenreumanuoret.fi tai yhdistyksen kevätkokouksessa.

Äänestys tapahtuu syksyllä

Liittovaalien äänestys tapahtuu syksyllä 2023. Vaaleissa valitaan valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä 24 valtuuston jäsentä ja 24 varajäsentä.

Valtuuston toimikausi on kolme liittovaaleja seuraavaa kalenterivuotta (2024-2026). 

Huom! Mikäli olet kiinnostunut asettumaan ehdolle, voit olla yhteydessä myös esimerkiksi oman paikkakuntasi tai alueesi paikallisyhdistykseen. Ehdokkuus ei ole kuitenkaan sidottu asuinpaikkaan tai kotikuntaan eikä yhdistyksen asettaman ehdokkaan tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Jokainen yhdistys voi oman vaalipiirinsä lisäksi asettaa alle 29-vuotiaan ehdokkaan nuorten vaalipiiriin.

Miten asettua ehdolle?

Hae
ehdokkaaksi

Ilmoita halukkuudestasi asettua ehdolle Suomen Reumanuorten vaaliasianhoitajalle 24.5. mennessä sähköpostitse tai osallistumalla yhdistyksen kevätkokoukseen.

Ehdokkaiden valitseminen

Suomen Reumanuoret ry valitsee omat liittovaaliehdokkaat kevätkokouksessa keskiviikkona 24.5. jonka jälkeen vaaliasianhoitaja toimittaa ehdokaslistat vaalivaliokunnalle.

Äänestys ja tulokset

Äänestyslippujen viimeinen postituspäivä on marraskuun 10. päivä. Tulokset julkistetaan viimeistään 4.12. 

bottom of page