top of page

Reumaviikkoa juhlittiin jälleen 8.-14.10. 

Suomen Reumanuoret järjestivät avajaiset Tampereella 7.10.

Tunnelmia Reumaviikon avajaisista
 

Avajaisia juhlittiin iloisin mielin

Reumaviikon avajaiset järjestettiin lauantaina 7.10.2023 Tampereen Työväenmuseo Werstaalla. Avajaisia saapui juhlimaan 50 kutsuvierasta ja paikalla oli myös Suomen Reumanuoret ry:n perustajajäseniä muistelemassa yhdistyksen perustamisaikoja. Juhla striimattiin suorana Reumaliiton YouTube-kanavalle.

 

Suomen Reumanuorten hallituksen ja aktiivien puolesta lämmin kiitos kaikille juhlaan osallistuneille, toivottavasti nautitte juhlasta ja tunnelmasta yhtä paljon kuin mekin.

Kuvat: Lotta Ollila

Mikä on Reumaviikko?

Reumaviikko on Suomen Reumaliiton vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana reuma- ja tulesyhdistykset järjestävät tapahtumia, seminaareja ja tempauksia ympäri Suomen. Tarkoituksena on nostaa esiin tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja niiden tuomia haasteita elämässä. Suomen Reumanuoret haluavat lisätä tietoisuutta erityisesti lasten ja nuorten reumasairauksista.

Reumaviikolla on joka vuosi kantava teema, jonka ympärille tapahtumat rakentuvat. Uusi teema valitaan joka toinen vuosi, eli sama teema pysyy kahden vuoden ajan. Vuonna 2023 teema on Sairaan hyvä hoitopolku. 

Edellisvuosien teemoja ovat olleet mm. Hyvä kohtaaminen ja hoidon laatu (2018), Mielen hyvinvointi (2019), Vapaaehtoisuus vahvistaa (2020, 2021) ja Sairaan hyvä hoitpolku (2022).

Suomen Reumaliitto ja sen jäsenyhdistykset ovat viettäneet perinteistä Reumaviikkoa 1940-luvulta lähtien.

bottom of page