Kuka minä olen?

Aino-Maria Ervelä
varapuheenjohtaja, KV-vastaava (Nordic Rheumatic Youth Camp)
Reumaliiton nuorisotoimikunnan jäsen
Member of EULAR Young PARE, Visibility and Global Affairs Committee

Olen kotoisin Kankaanpäästä, Satakunnasta. Sairastuin lastenreumaan 6-vuotiaana. Siitä olen kiitollinen, että hoitotahoni oli läpi lapsuuden Heinolan reumasäätiösairaala.
Tällä hetkellä asun Helsingissä ja työskentelen sosiaaliohjaajana Espoon kaupungilla. Olen aktiivinen järjestötoimija ja mukana kansainvälisessä nuorisotoiminnassa.

Asioita joita rakastan

 Mitä enemmän matkustaa, sitä enemmän tapaa uusia ihmisiä ja eteen tarjoutuu aina vain lisää uusia mahdollisuuksia seuraaville matkoille. Yksi mieluisimmista sekä jännittävimmistä matkustustavoista on ehdottomasti yöjunat Itä-Euroopassa ja Venäjällä!

 Järvimaisema, metsäretket, nuotio ja teltassa nukkuminen.

Ihmisten tarinoiden kuuleminen. Kohtaamiset ja seikkailut, joista syntyy uusia tarinoita. Niiden kertominen ja kirjoittaminen. Tarinat, jotka haluavat tulla kuulluiksi.

Vapaaehtoistyö ja järjestötoiminta on vienyt mukanaan monesta eri syystä, mutta pohjimmaisin syy on tahdossa vaikuttaa. Usko siihen, että yhdessä asioita voi muuttaa.

Tähän taidan olla koukussa. Se jännityksen tunne, joka tuntuu koko kehossa. Mahdollisuus tehdä jotain ensimmäistä kertaa ja yrittää parhaansa. Yleensä se liittyy matkustamiseen tai esiintymiseen.   

Aina hyvä idea! Saunakulttuurin moninaisuus kiehtoo. Haluaisin aina tarjota ulkomaalaisille vieraille mahdollisuuden päästä suomalaiseen saunaan ja samoin myös itse haluaisin ulkomailla kokeilla erilaisia saunoja. Jännittävimmät saunakokemukset sijoittuvat myös itään, mutta paras sauna kaikista on isän rakentama rantasauna.