5.1.19

teksti: Aino-Maria Ervelä & Anni Suominen 

kuva: Aino-Maria Ervelä

Suomen Reumanuoret juhlii tänä vuonna 5-vuotista yhdistystaivaltaan. Joulukuussa 2018 yhdistyksen toimikauden päättävä, sekä tuleva hallitus kokoonpano viettivät yhdessä viikonlopun Tampereella muistellen menneitä vuosia, sekä valmistautuen tulevaan.

Suomen Reumanuoret on kansallinen yhdistys, joten myös hallituksen jäsenet asuvat ympäri Suomea. Pääsääntöisesti asioista sopiminen, yhteinen keskustelu ja kokousten järjestäminen hoidetaan verkossa. Mahdollisuus kokoontua yhteen Tampereelle oli hieno tapa aloittaa uusi hallituskausi ja tutustua toisiinsa, sillä mukana oli sekä yhdistyksen perustamisesta lähtien mukana olleita jäseniä, että uusia tulokkaita. Ohjelmassa oli järjestäytymiskokouksen lisäksi virkistäytymistä teatterin ja hyvän ruuan parissa.

Yhdistyksen perustaminen ja toiminnan käynnistäminen on vaatinut monen vapaaehtoisen työtä ja omistautumista. Suomen reumanuorten puheenjohtaja Anni Suominen kertoo, kuinka porukassa on aina vallinnut ainutlaatuinen yhteishenki ja asioista on usein oltu yhdessä samaa mieltä.

Kokouksen yhteydessä puheenjohtaja jakoi kunniakirjat ja kiitoskukat Suomen Reumanuorten hyväksi tehdystä työstä seuraaville henkilöille; Henri Kainiemi aktiivisesta toiminnastaan Suomen Reumanuorten hyväksi yhdistyksen perustamisesta lähtien, ensimmäisenä puheenjohtajanamme vuosina 2014, 2015 sekä 2016 toiminut Heidi Ahvensalmi, tapahtumavastaavana kaudella 2018 toiminut Kati Heikkilä sekä hallituksen jättävä Taisto Oksanen.

(Kuvassa vasemmalta oikeallle: Henri Kainiemi, Heidi Ahvensalmi, Kati Heikkilä sekä Taisto Oksanen.)

Vuosi 2018 oli alku uusille tuulille ja muutoksille. Syyskokouksessa hyväksyttiin sääntömuutos, joka poisti alaikärajan yhdistyksen jäseneksi liittymiseltä. Tarkoituksena on huomioida kaikki ikäryhmät: lapset, nuoret, nuoret aikuiset sekä myös perheet. Uudenlainen toiminta on vasta käynnistymässä ja tärkeimpiä tavoitteita kuluneelle vuodelle ovatkin asiasta tiedottaminen mahdollisimman laajalle sekä jäsenmäärän kasvu.

Suominen kertoo, että muutoksista huolimatta yhdistyksen arvot ja toimintaperiaatteet pysyvät samana. ”Ihmisten saaminen vertaistuen piiriin on tärkein tehtävämme. Olemme avoimia jäsenten omalle aktiivisuudelle, ideoille ja näkemyksille. Tavoitteenamme on olla ja pysyä meidän näköisenä yhdistyksenä. Emme unohda kuitenkaan sitä, että haluamme olla mukana vaikuttamassa myös yhteiskunnallisella tasolla mahdollisuuksiemme mukaan.”

Suomen Reumanuoret ry:n hallituskokoonpano vuodella 2019:

Anni Suominen puheenjohtaja

Aino-Maria Ervelä varapuheenjohtaja

Heidi Ahvensalmi sihteeri

Suvi Kakkuri jäsenvastaava

Pinja Huhtala tapahtumavastaava

Sari Sainio somevastaava

Kati Heikkilä hallituksen jäsen

Ainuliina Jussila hallituksen jäsen

Ulla-Mari Makkonen hallituksen jäsen

Jonna Onkamo varajäsen

Sanni Harju varajäsen

Hallituksen varsinaisten ja varajäsenten lisäksi yhdistyksessä toimii aktiivina,

Jenna Kärpänen rahastonhoitaja

sdr