Suomen reumanuorten tapahtuma tänä syksynä suuntautui Sallaan. Osallistujia oli eri puolelta Suomea ja joillakin matka oli todella pitkä ja jotkut meistä pääsi vähemmällä matkustamisella. Matkustaminen ja matkanteko Sallaan oli kuitenkin kaiken sen arvoista, ruska Lapissa oli mielettömän upea. Poroilla tunnetusti ei ollut minkäänlaista kiirettä. Satuimme kuitenkin aikaan jolloin poroilla sattuu olemaan kiima-aika.

Osa meistä kipusi myös Salla-tunturin huipulle. Tunne oli uskomaton ja näkymät olivat mielettömän hienot, vaikkakin huomasimme huipulla, että oikea Sallatunturi sijaitsee Venäjän puolella. Sallan kirkon kylältä oli matkaa Kemijärvelle 67km, Kuusamoon 115km, Rovaniemelle 150 km ja Venäjän Kantalahteen 214km.

Osa meistä kävi myös kylpylässä sekä pääsimme yhdessä vierailemaan  Poropuistossa. Aluksi meille kerrottiin poron hoidosta ja sitten pääsimme tapaamaan itse poroja. Meille tarjottiin myös pannukahvit.

Mitä matkasta sitten jäi mieleen ja tarttui mukaan? Poron sarvesta tehty amuletti, paljon valokuvia sekä yhdessäolon tärkeys. Unohtaa oma sairaus ja olla hetken sellaisten ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät.

Nähdään Suomen Reumanuorten seuraavissa tapahtumissa!

Kirjoittaja on SRN:n hallituksen jäsen Elisa Stenberg