Terveiset Virroilta, Voimauttavan valokuvauksen kurssilta 7-10.8.2015!
Joukko 18-35 vuotiaita reumanuoria kokoontuu Marttisten nuorisokeskukseen. Tunnelma on odottavan innostunut. Joukossa on vanhoja tuttuja, rakkaitakin ystäviä, mutta iloksemme myös uusia tuttavuuksia. On perjantaipäivä. Ilma on kaunis ja lämmin. Voimauttavan valokuvauksen kurssi alkaisi varsinaisesti vasta seuraavana päivänä, mutta me otamme pienen varaslähdön. Tutustumme ympäristöön, missä viettäisimme seuraavat kolme päivää. Mimmi Kyrön opastamana uppoudumme myös kameratekniikan hienouksiin. Illalla lämmitämme rantasaunan ja pulahdamme veteenkin….kunnes nukkumatti kutsuu meitä vuoteisiimme.
Seuraavana aamupäivänä tapaamme kurssin vetäjän Anne Kolhisen sekä joukon ihastuttavia rouvia, jotka osallistuvat myös kurssille kanssamme. Saamme ohjausta voimauttavan valokuvauksen menetelmiin, joita on tarkoitus käyttää kuvatessamme toisiamme. Tulemme kuvaamaan toisiamme pareittain.
”Löydä rakkaus itsestäsi” valottaa viikonlopun teemaa. Antamalla luvan toisen ihmisen katsoa meihin uusin silmin kameran takaa, voimme ehkä oppia itsestämme jotain uutta. Kenties kykenemme katsomaan peilikuvaamme, elämäämmekin armollisemmin.
Lauantaipäivä on myöskin yllättäen aurinkoinen. Säät suosivat kurssilaisia…itikatkin pitävät meistä, ainakin allekirjoittaneen veri maistui…Emme kuitenkaan anna sen häiritä, vaan yritämme antaa kameralle parhaimman hymymme. (nimimerkillä ”ota nyt se kuva äkkiä, mä haluun pois täältä!”)  😀
Löydämme itsemme lopulta kuvattaviksi mitä mielenkiintoisimmista paikoista: esimerkiksi mylly, maitolaituri, possupatsas, hevosaitaus hevosineen, koski, metsä, pelto päätyvät ikuistettaviksi kuviimme.  Sadoista ottamistaan kuvista jokainen saa valita viisi omaa kuvaa tulostettavaksi kotiinviemiseksi. Itse en tiennyt, mitä odottaa…Saisinko edes ne viisi kasaan…yllättäen kuvista onkin vaikeampi valita kuin odotin…Ihan helpostihan ne viisi lopulta löytyy!
Sunnuntaina saamme nähdä kaikkien kuvat ja ihastella niiden syvyyttä, kauneutta ja tarinoita. Koko kurssia leimaa lämmin yhteishenki. Koemme olomme kotoisaksi toistemme seurassa. Jos olikin epäileviä Tuomaita, koemme lopulta kaikki kuuluvamme juuri sinne missä olemme, siinä hetkessä. Otamme vielä yhden yhteiskuvan muistoksi ainutlaatuisesta kokemuksestamme. Joudumme hyvästelemään rouvat, joihin meillä oli ilo tutustua. Toivomme kuitenkin vielä tapaavamme heidät toistekin.
Jäämme vielä nuorten kesken maanantailounaaseen asti Marttisiin. On outoa, kun jäämme ”yksin”….Paneudumme vielä toistemme kuviin hetkeksi. Viimeinen iltamme kuluu nuotiolla makkaraa paistaen ja ehkä jo väsyneinä, mutta toistemme seurasta nauttien.
Maanantaina aamupalalle on raskas nousta. Osa jääkin mieluummin nukkumaan ja keräämään voimia kotimatkaa varten. Sen verran työntäyteinen viikonloppu on kuitenkin ollut. Lounaaseen mennessä kaikki kuitenkin saavat pakattua ja itsensä lähtökuntoon. Jotkut ehtivät käymään vielä aamu-uinnillakin. Viikonloppu on ollut kaikinpuolin onnistunut kokonaisuus meistä riippumattomista aikatauluepäselvyyksistä huolimatta. Lounaan jälkeen jätämme toistemme seuran haikein mielin, luottavaisina kuitenkin siihen, että tapaisimme jälleen.
Uusi mahdollisuus koittaakin 23-25.10 (viimeinen ilmoittautuminen 31.8 mennessä!)
Tällä kertaa ei ole kyseessä voimauttavan valokuvauksen kurssi vaan Suomen reumanuorten oma yhteinen viikonloppu.
Tulethan Sinäkin Anjalaan!
(Voimauttavan valokuvauksen kurssi  Virroilla toteutettiin yhteistyössä Reumaliiton kanssa)
…ja mitä niille kuville kävi, jotka otettiin itikoiden hyökätessä kilpaa kimppuuni….no niiden joukosta löytyi yksi, mikä päätyi top vitoseeni ja facebookkiin uudeksi profiilikuvaksi…
Näytetään IMG_2511.JPG
Kirjoittaja Anni Turunen, Suomen Reumanuoret Ry:n tapahtumavastaava