Tekstin on kirjoittanut vieraileva bloggaaja Mari
Mitäpä jos?

Minulle musiikki on aina ollut erottamaton osa elämääni. Kuuntelen monenlaista musiikkia, mutta jokaisessa kappaleessa ratkaisevaa on sen sanoma. Viimeaikoina erityisesti Samuli Putron kappaleiden sanoitukset ovat puhutelleet minua. Samoja lauluja kuunnelleet saattoivat jo tunnistaa otsikon olevan yhden kappaleen nimen. Niille, joille tuotanto ei ole tuttua, voisin avata muutamia ajatuksia tuosta kappaleesta.

Sanoitukset kertovat absurdeistakin tilanteista, joita ihminen voi pelätä ja murehtia tapahtuvaksi. Toiset kuvaukset realistisista tilanteista; työttömäksi jäämisestä, rintasyövästä ja lapsettomuudesta voivat olla monen kohdalla todellisia murheita. Kertosäe puolestaan koostuu sanomasta, mitäpä jos näitä asioita pelkää turhaan?

Kuka sitten määrittää sen, mikä on turhaa ja epärealistista pelkoa? Uutisia katsoessa tuntuu, että tässä ”nykymaailmassa” tapahtuu koko ajan mitä hulluimpia ja täysin odottamattomia asioita. Asioita joihin ei voi varautua. Tai voi, jos shoppailu reissulla varautuu ostoskeskuksen tulipaloon tai terrori-iskuun ja ulkomaan matkalla tsunamiin, maanvyöryyn ja tulivuorenpurkaukseen. Minusta kuulostaa aika pessimistiseltä, joku sanoisi realistiselta.

Minä pelkään reumani pahenemista. Lähisuvussani fibromyalgia on ”jatkunut” nivelreumana ja pelkään, että minulle käy samoin. Vaikka tiedän ja olen läheltä seurannut kuinka se ei ole maailmaloppu ja luultavasti voisin jatkaa elämääni suhteellisen samaan tapaan, kuin tähänkin asti. Itselle tuntematonta on kai kuitenkin luonnollista pelätä.

”Mitäpä jos sä pelkäät turhaan ja elämä tapahtuu sinä aikana?”

 

Ajatuksin, Mari

Kirjoittajasta; Olen 23-vuotias fibromyalgiaa sairastava nuori nainen. Reuma todettiin minulla 2010, juuri kun olin valmistumassa mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitajaksi. Tällä hetkellä opiskelen viimeisiä kuukausia uuteen ammattiin Oulussa, mutta asun jo puoliksi Tampereella, kihlattuni luona. Kirjoittelen pohtivaan sävyyn oman elämäni sattumuksista, reuman sävyttämistä tilanteista ja tunteista.