Niin kuin junamatkakin, elämä on matka, sairautemme on kuin matka. Matkamme määränpää vain on tuntematon, emmekä aina oikein tiedä, millä väliasemilla pysähdymme matkan aikana.  Matkamme on kuitenkin ainutlaatuinen.  Kenenkään muun matka ei ole samanlainen. Matkamme varrelta löytyy mutkia, alamäkiä sekä joskus jopa raskaitakin, suuria esteitä. Kuitenkin on väliasemia, joista matka jatkuu ylämäkeä, suoraa helppokulkuista reittiä.

Merkityksellistä on kuitenkin se, millaiseksi teemme matkamme. Mitä olemme pakanneet mukaan? Paljonko reppumme painaa? Onko se kevyt vai raskas kantaa? Kuljemmeko yksin vai saammeko väliasemilta matkaseuraa, jolloin voimme jatkaa matkaa yhdessä. Toinen toistamme tukien vastoinkäymisten kohdatessa päästen eteenpäin.

Kuin hyvin valmistautunut matkaaja, olemme muistaneet pakata mukaan riittävästi eväitä. Muistamme myös levätä matkan aikana riittävästi.

Yksin ei ole aina helppo kulkea.
Yksin on vaikeaa keskustella.
Älä kulje yksin, kuljetaan yhdessä!

Tämä on Suomen reumanuorten tarjoama mahdollisuus. Tervetuloa mukaan!

 

Tekstin on kirjoittanut Suomen Reumanuorten hallituksen tapahtumavastaava Anni Turunen