Kahdeksan reumanuorta osallistui Suomen Reumanuorten järjestämälle risteilylle 17.-19.10.2014 Helsingistä Tukholmaan. Risteily oli jo kolmas yhdistyksen järjestämä tapahtuma tänä vuonna, mikä on vasta perustetulle yhdistykselle jo aika hyvä saavutus. Risteilyn tarkoituksena oli tarjota osallistujille vertaistukea, hauskaa yhdessäoloa, avaimia arjessa jaksamiseen sekä uusia ystäviä.

Perjantaipäivä meni toisiin tutustuessa ja lauantaina aikaa vietettiin ensin porukalla Tukholmassa leikkien merkeissä. Hauskanpidon jälkeen osa ryhmästä lähti takaisin laivalle lämmittelemään sekä ottamaan päiväunet, ja toiset suuntasivat kulkunsa Tukholman vanhaan kaupunkiin ja keskustaan ostoksille. Kun laiva iltapäivällä lähti takaisin kohti Helsinkiä, pääsimme nautiskelemaan laivan herkullisista sapuskoista. Myöhään illalla osa porukasta lähti vielä laivan diskoon tanssimaan.

WP_20141018_005

Reumanuoret Tukholmassa 2014

Matkalla puhuttiin paljon muun muassa jaksamisesta, opiskelusta, ihmissuhteista, terveydenhuollosta, harrastuksista, työllistymisestä, lääkkeistä ja vertaistuesta. Yhdeksi teemaksi risteilyllä nousi käyttäytyminen ryhmämatkoilla, kuten esimerkiksi porukassa liikkuminen, aikataulun noudattaminen ja toisista huolehtiminen. Kun kaikki noudattavat annettuja ohjeita, liikkuvat porukassa ja ottavat muut matkakumppanit huomioon, reissusta tulee kaikille mieluinen.

WP_20141017_001

Lähtötunnelmissa

Sunnuntaiaamuna laiva saapui Helsinkiin, uudet ystävät hyvästeltiin ja toivottiin että nähtäisiin taas pian uudelleen. Lähdin kotimatkalle mieli täynnä uusia ideoita, sydän täynnä vertaistukea ja kroppa väsyneenä raskaasta reissusta. Risteily oli ollut antoisa ja unohtumaton kokemus, josta sain uusia ystäviä sekä paljon voimaa jaksaa omassa arjessani.

Seuraavaa reissua odotellessa =)