Joskus blogikirjoituksen aiheet syntyvät kuin itsestään, joskus pitää oikein miettiä, mistä ihmeestä minä nyt tällä kertaa kirjoittaisin tai jos laittaisin jonkin kivan linkin niin mikä tai millainen se voisikaan olla. Tällä kertaa aion kertoa teille yhdestä osasta työtäni Suomen Reumanuorissa. Kuten tiedätte, osalla meistä hallituksen jäsenistä on useampi toimenkuva. Niin myöskin minulla. Toimenkuvamme muodostuvat vahvuuksiemme ja mielenkiintomme mukaan. Välimatkojen vuoksi työmme on hyvin itsenäistä, mutta teemme silti töitä yhdessä käyttäen sosiaalisen median mahdollisuuksia. Ulkopuolelle välittyy vain pieni osa siitä, mihin käytämme vapaa-aikaamme yhdistyksen hyväksi. Ajattelin kertoa nyt hieman siitä, mitä on työ yhdistyksen tapahtumavastaavana sekä valottaa lopuksi tämän syksyn suunnitelmia.

Aloitin yhdistyksen epävirallisena tapahtumavastaavana syksyllä 2014. Seuraavan vuoden alussa pääsin mukaan virallisesti hallituksen jäseneksi. Vaikka eletään nyt vasta helmikuuta, huomioni kiinnittyy myös loppuvuoteen, jopa jouluun ja ensi vuoden puolellekin. Tapahtumia ideoidaan ja suunnitellaan pitkälle eteenpäin. Minulle on muodostunut tapa miettiä tapahtumarunkoa vuodeksi, pariksi. Tämä siksi, että minulla olisi aikaa tehdä perusteelliset leiriohjelmasuunnitelmat ja miettiä rahoituskuvioita, etsiä mahdollisimman toimivia ja resurssinkestäviä ratkaisuja niin, että mahdollisimman monelle olisi mahdollista osallistua leireillemme ja tapahtumiin. Yritämme järjestää tapahtumia myös vaihdellen eri puolille Suomea.

Toimenkuva sisältää paljon siis suunnittelua, tutkimustyötä, tarjouspyyntöjä, satoja yhteydenottoja, konsultaatiota…Yksi osa työtä on myös suunnitelmien muutokset. Mitä sitten, jos tapahtuma joudutaan perumaan? Joskus käy vain niin, että kaikista yrityksistä huolimatta en onnistu luomaan sopivaa budjettia ja joudun perumaan tapahtuman tai etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja. Se on elämää ja kuuluu kaikkien tapahtumajärjestäjien arkeen. Joskus joutuu tekemään kipeitä ratkaisuja ja luopumaan hyvistäkin suunnitelmista. Myönnän, että olen tehnyt virheitäkin. Olen kuitenkin aina myöntänyt epäonnistumiseni ja korjannut asian. Virhe on sekin, että tekee töitä liian sairaana.

Tapahtumien järjestäminen on aikaavievää kyllä. Vahvuuksiini kuuluu kuitenkin innovoivuus sekä saamani palautteen perusteella olen onnistunut aikatauluttamaan leiriohjelmia sopiviksi. Minulle tämä toimenkuva sopii ja on mieleistä. Yhtenä mielenkiintoisena aspektina koen yhteistyön Reumaliiton edustajien kanssa. Reumaliiton ja Suomen Reumanuorten yhteistyö onkin varsin toimivaa. Meillä on ollut yhteisiä tapahtumia ja moniin Reumaliiton tapahtumiin myös reumanuoretkin on kutsuttu mukaan.

Olemme olleet laivaristeilyllä, tehneet huvipuistoretkiä Särkänniemeen ja Linnanmäelle, leireilleet Virroilla, Kouvolassa, Paimiossa…Pohjoisessa osassa Suomea meillä ei ole vielä ollut tapahtumaa, mutta tämän vuoden syksylle on suunniteltu ruskaretkeä Sallaan 22.-24.9. Ilmoittautuminen alkaa jo tässä kevään aikana.  Yhtenä uutena toimintamuotona haluamme aloittaa joululahjojen paketoinnin kaupoissa ja kauppakeskuksissa. Tähän paketointihaasteeseen voi osallistua kuka tahansa. Haasta kaverisi, läheisesi, naapurisi, sinulle läheinen yhdistys tai järjestö, porukka, kuka vain paketoimaan joko kanssasi tai puolestasi ja keräämään samalla varoja toimintamme tukemiseksi. Kysy lisää paketointihaasteesta anni.suominen@suomenreumanuoret.fi.

 

Lisätietoja tapahtumista saat kuukausittain ilmestyvästä jäsenkirjeessä.

 

 

Kirjoittaja: Anni Suominen, PJ ja tapahtumavastaava