Yleensä kaikki odottavat kesää ja kesän tuomaa kepeyttä. Minä odotan syksyä ja etenkin elokuuta, joka on jo nyt jäänyt taakse. Elokuu merkitsee minulle aikaa, jolloin luonto näyttäytyy vielä viimeisen kerran erilaisissa väreissä. Aikaa jolloin kaikki alkaa valmistautumaan talveen ja pitkään odotukseen. Elokuu on minulle myös aikaa, jolloin on viimeinen mahdollisuus kerätä kesän viimeiset maut talteen. Ja aikaa jolloin saa käpertyä hyvällä omallatunnolla viltin suojaa ja kuunnella ikkunoihin piiskaavaa sadetta.

Elokuu näyttäytyy minulle myös uutena mahdollisuutena. Monet odottavat uutta vuotta ja kaikkea mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Minulle syksy on kuin uusi vuosi. Koulut alkavat, lomat loppuvat ja elämä on täynnä uusia mahdollisuuksia ja kaikkia pieniä asioita, mitä arki tuo tullessaan. Minulle juuri se arki on elämän juhlaa, kaikissa erilaisissa sävyissään. Nautin myös elokuun viilenevästä ilmasta. Silloin ei enää ole tukahduttavan kuuma ja on myös paljon helpompi hengittää. Tiedän, että monikaan ei ole kanssani samaa mieltä elokuun ja syksyn ihanuudesta, mutta minä aion nauttia syksystä.

  • Elisa