Viime kuussa tapahtui jotain, mitä kukaan ei olisi osannut odottaa.
Eikä se olisi nytkään tapahtunut, mutta olosuhteet pakottivat.
Pienestä pitäen olin vannonut, että ei ikinä.
Aina kun joku kysyi, että no, joko kokeillaan vastaus oli aina ei.
Ja viime kuussa oli pakko antaa periksi. (Tai no, pakko ja pakko.)

Annoin fysioterapeutin laittaa mulle akupunktioneulat.

Mulle on tyrkytetty jo monen monta vuotta akupunktiomahdollisuutta, mutta mä en ole koskaan uskaltanut. Oon pelännyt sitä olotilaa mikä akun älkeen mahdollisesti tulee, pelännyt kipua ja miten lihas reagoi. Heinäkuussa fyssari laittoi mulle ihan normaalisti kinesioteipit olkapäihin ja niskaan, koska mun lihakset on todella jumissa. Siis TODELLA jumissa. Lopputuloksena syntyi rikki mennyt iho. Aurinko oli sulattanut teipin liimaa ja sen päälle vielä normaali hikoilu, niin teippien poisotto oli lähestulkoon mahdotonta. Revin teipit väkipakolla suihkussa pois ja tuloksena oli aika raju reaktio, iho oli rikki ja punainen pitkän aikaa. (Toim. huom. En syytä tilanteesta ketään, se mitä tapahtui on aika normaalia kun on tummansävyiset teipit kesäsäällä näkyvällä paikalla, totta kai liima sulaa lämpimässä.)

Teippien poisto tapahtui oikeastaan aika huonoon aikaan, koska mulle oli sille päivälle varattu allasaika jumpparin kanssa. No pakkohan mun oli soittaa, että jos tuun sinne teidän officelle, kun eihän nämä kestä klooria kun eivät kestä normaalia kraanavettäkään (kirveli aikalailla). Menin jumppaan, jossa jumppari katsoi mun olkapäitä ja totesi, että ainoa vaihtoehto taitaa olla akuneulat: normaali jumppaaminen pistää hikoamaan ja käsittely olisi liki mahdotonta. Pitkän pohdinnan jälkeen annoin periksi: pistä sitten.

Menin makaamaan ja odottelin neuloja. Sitten niitä alkoi tulemaan ja niitähän tuli. Kaikkiaan mun niskassa, hartioissa, selässä ja käsissä oli 17 neulaa. Ja te, jotka sanoitte mulle, ettei akupunktio satu.. No kyllä se tuntui, mutta oon mä pahempaakin kokenut. Miellyttävämpää akuneulat teki kuin nivelpistoneulat.
Rehellisesti: ei se akupunktio täysin kivutonta ole, neulan laitto tuntuu pienenä pistona, joka on nopeasti ohi ja lihaksesta/ akupisteen paikasta riippuen laitto voi tuntua ikävänä muljahduksena. Kaikki tuo on kuitenkin nopeasti ohi. Kaikkein vaikeinta koko prosessissa oli paikallaan pysyminen, kun kuitenkin jollain tavalla tunsit liikkuvasi, vaikket liikkunutkaan.

Kuitenkin koko prosessi oli loppujenlopuksi helpompi mitä odotin ja fyssari näki tuon onnistuneen akutilaisuuden mahdollisuutena pistää aina johonkin, kun on mahdollisuus: viimeksi eilen, mulla oli kyynärpään alueella neuloja, kun se on lukkiutuvainen ja kipeä. Ja vaikka vähän harmittaakin sanoa näin, mutta akupunktiosta oli mulle apua. Mun niska ja hartiat ei oo pitkään aikaan tuntuneet niin rennoilta kuin akun jälkeen. Eli jos mietit akupunktiota, niin tämä epäileväinen ihminen suosittelee, ei siinä mitään hirveästi ainakaan menetä! 🙂

Kivaa elokuun loppua kaikille!

-Sari