Mielessäni on to do-lista asioista mitä pitäisi tehdä kun on aikaa, mutta jos kahden pitkähkön työputken välissä on vain yksi vapaapäivä niin siinä täytyy kyllä laittaa asioita tärkeysjärjestykseen.

Käytänkö vapaapäiväni lepäämiseen jos siltä tuntuu vai teenkö asioita kotona kuten imuroin tai tiskaan? Tahtoisin myös käydä kyläilemässä ajan kanssa, mutta niitä kotitöitäkin pitäisi tehdä.  Entä jos joku tulee kylään ja näkee sotkuisen kotimme? Yhden päivän aikana kun ei yksinkertaisesti jaksa ihan mahdottomia.

Tiskivuori tai pölypallot eivät itsestään katoa, mutta aika läheisten kanssa on korvaamatonta. Lähden siis kyläilemään ja hoidan kotityöt vaikka seuraavana päivänä jos en myöhemmin sen päivän aikana enää jaksa.

Siivotessani olen sellainen, etten sitä ihan joka päivä harrasta, mutta aloittaessani teen sen kerralla kunnolla. Ja sitten makaan loppupäivän reporankana sohvalla.

Olen monesti tullut siihen tulokseen, että jos jotakuta häiritsee kotimme mahdollinen epäjärjestys, se on hänen ongelmansa. En tahdo ottaa paineita siitä, näyttääkö kotimme viimeisen päälle siistiltä vai siltä että siellä asutaan ja eletään.

Pääasia on siis että sinä itse viihdyt omassa kodissasi, olipa se kuinka sotkuinen tai siisti tahansa.

-Jonna Onkamo